Привет на всички!
В следващите няколко поста ще споделя опита, който натрупах с препаратите и препоръките на Detailing Store BG
Всичко за мен започна преди повече от две години.
През 2011 г. се сдобих с чисто нова кола и реших, че ако я мия в „супер яките” автомивки и плащам по 30 лева на измиване всичко ще е ОК. Не след дълго се оказа, че това не е съвсем така. Лайсните се окислиха боята помътня, а по пластмасовите елементи излязоха петна. Тогава реших, че сам ще се грижа за колата си, защото знам какво ми е струвало да я притежавам.
Започнах с най различни препарати закупени от бензиностанции и бях доволен от себе си. С течение на времето започнах да се задълбочавам в техники на измиване и поддръжка на автомобила, така попаднах на http://www.exterior-car-detailing.com. Изчетох всичко и се свързах с Иван. И така започна всичко.
След като се оказа, че той не може да вкара колата ми в ателието си в близките два месеца реших да ползвам препаратите, който ми препоръча.
Някъде по това време се сдобих с още една Алфа Ромео и така белисимите за поддръжка станаха две.
Първите препарати бяха на Car Pro .
Взех си Reload+Eraser Intense Oil. След като следвах много точно инструкциите ефекта за мен беше Усмихнат.
Седмици по късно последва и MiTo
За да запазя ефекта на Reload си купих и Optimum Polymer Instant Detailer. След всяко измиване обработвах колата с него и микрофибър, който ползвах само за него.
Така покрай моите две коли обработихме още няколко и ефекта винаги беше страхотен.
Дразнеха ме никелираните лайсни, които бях силно окислени. Последва съветът на Иван и си закупих Optimum Polymer Metal. С малко усилия си върнах блясъка на лайсните и на накрайника на изпускателната система.
След ... в следващият пост!