Една от причините, поради които започнах да се оглеждам в този форум и магазин, апропо поздравления (въпреки че ги изказах вече в друга кореспонденция), е грижите, които всички имаме с автомивките. Ниско ниво, бавно обслужване и най-вече отвратително агресивни, но за сметка на това ниско-ефективни препарати. В следствие на това на една от колите ми съсипаха, така наречения shadow-line, или лайстните около рамките на вратите в черен лак (да го наречем). До толкова, че смъкнаха лака, смъкнаха на места боята дори .. anyway .. колата си замина така при следващия собственик и за съжаление не му прави впечатление. Въпросът е, че започнах да имам подобни проблеми и на друга кола, която по странни (най-вероятно неподсушена добре) причини от едната страна започнаха да се появяват петна и то под лака, с други думи каквото и неагресивно да сложиш отгоре, не излизат. Истината е, че нямам опит в машинно полиране и пастиране, което е и причината да не съм си купил досега такива .. (като гледам натам отиват нещата), но това (за добро или лошо) е една от причините освен активно да започвам да се интересувам по темата, повече да не желая да вкарам автомобил в "публична" автомивка и дори започнаха да ми минават през главата идеи да си направя такава. Всички сме се възмущавали предполагам на автомивка за 20 лв. нанасяща щети за хиляди във времето. За едни сватба, за други брадва. Живот.
Long story shot (звучи по-готино на английски, въпреки правилата за кирилица) имам два въпроса по темата и един оф-топик:
1. Съвет как да излязат тези петна (прилагам снимки) - какви са стъпките, препаратите и като гледам за машина май е Rupes BigFoot Nano? С други думи има ли лекуване и ако не е тайна как? Повърхностите на рамките на вратите са някаква метална сплава, B-колонката е пластмасарееща, а според мен релсите на тавана (BMW F11) са алуминиеви. Т.е. различни материали на всичкото отгоре.
2. С ангел на рамото да кажем, че има лечение - каква е защитата? Освен стъпката, че сам ще си мия колата без да бъдат пестени средства и време, за съжаление времето често е кът и съм изправен пред дилемата - мръсна продължително време или кофти автомивка. Фолио? Керамика? (не мога да кажа, че съм голям фен, до колкото съм запознат поне). В момента колата е с Chemical Guys Top Coat Sealant with Carnauba, не съм я мил дори още.

Оф-топик:
3. Писах и на офис мейла, ще питам и тук - препоръка кой може да се справи освен с този проблем, а и генерално да се занимава с детайлинг, където знаете, че използваните материали са качествени, а услугата с внимание?
Да благодаря освен.. ?! Ами .. Благодаря!