DETAILING FORUM

ВСИЧКО ЗА ДЕТАЙЛИНГА И АВТОКОЗМЕТИКАТА

Премини към съдържанието

Разширено търсене
  • Бързи връзки
    • Виж темите без отговор
    • Виж активните теми
    • Търсене
    • Екипът
  • ЧЗВ
  • Влез
  • DETAILING FORUM ВСИЧКО ЗА ДЕТАЙЛИНГА И АВТОКОЗМЕТИКАТА Автомобилни стъкла
  • Разширено търсене
  • Търсене

Драскотини по стъклата

Всичко касаещо перфектната видимост на пътя.
Правила на форума
Отговори
  • Изглед за принтиране
Разширено търсене
27 мнения
  • 1
  • 2
  • 3
  • Следваща
pepo

Драскотини по стъклата

• Цитат

Мнениеот pepo » нед мар 08, 2015 10:47 am

Здравейте на всички! Разбрах, че съм с най-малкия опит тук в детайлинга и едва ли ще мога да ви впечатля с някоя моя работа.Определено не съм професионалист, даже съм готов да Ви мия колите преди работа :biggrin: само и само да открадна от занаята! Затова реших да покажа нещо различно. Неотдавна пробвах да отстраня драскотини по стъклото, оставени от чистачки. Дълбочината им не бе голяма, но се усещаха с нокът. От многото информация се снабдих с цериев диоксид /Ce02/, с който се полират стъкло, екрани, обективи, луминесцентни лампи, лещи, кристални чаши, огледала, декоративни стъкла, плоски стъкла и всякакъв друг вид стъклени предмети. Даже четох, че с него се полират и бижута, камъни за аквариуми и др. :wink: В крайна сметка ефект имаше. Както се вижда от клипчето по-долу, след няколкочасово полиране драскотините бяха заличени:

Други стъкла ги обработих на място, като резултата определено ме задоволява

7090225T.jpg
7090225T.jpg (130.37 KиБ) Видяна 14836 пъти
7090223U.jpg
7090223U.jpg (114.54 KиБ) Видяна 14836 пъти
7090229.jpg
7090229.jpg (101.21 KиБ) Видяна 14836 пъти

Пожелавам успех на форума, а аз ще чета с удоволствие! :eek:

• Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on Tuenti
  • Share on Sonico
  • Share on FriendFeed
  • Share on Digg
  • Share on Reddit
  • Share on VK
  • Share on Tumblr

Нагоре

Потребителски аватар
Naydenov

Re: Драскотини по стъклата

• Цитат

Мнениеот Naydenov » вт мар 10, 2015 9:12 pm

Браво! Аз също се сдобих с цериев оксид и върши работа, но с дрелка или винтоверт става бавно. Ти си с ротъри, доколкото видях и се получава много добре. Сонакс също имат паста, която има същото съдържание, но и падовете трябва да са от велкоро за стъкло, а не обикновени полиш гъби. Успех!

• Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on Tuenti
  • Share on Sonico
  • Share on FriendFeed
  • Share on Digg
  • Share on Reddit
  • Share on VK
  • Share on Tumblr

Дяволът се крие в детайлите!
Нагоре

pepo

• Цитат

Мнениеот pepo » вт мар 10, 2015 10:20 pm

Благодаря! Ползвам ротъри на минималните обороти, за да не загрява силно стъклото, отделно го охлаждам с пръскалка. Пастата на Сонакс си я набавих, но по-скоро я ползвам за почистване, поне аз не можах да обработя драскотините с нея. Отделно за полиране на 2 драскотини по педя отива около половин литър разтвор от цериевия диоксид, значи тубичката Сонакс може и да не стигне, но определено почиства добре. Ползвам шайба от велкро, с гъбата ми се струва, че няма да се получи необходимия натиск.

5852257895.jpg
5852257895.jpg (182.84 KиБ) Видяна 14821 пъти

Едно видео на стъкло, което почиствах

• Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on Tuenti
  • Share on Sonico
  • Share on FriendFeed
  • Share on Digg
  • Share on Reddit
  • Share on VK
  • Share on Tumblr

Нагоре

Потребителски аватар
Master of Detailing
Global Moderator
Контакти:
Свържете се с Master of Detailing
Сайт Facebook Twitter YouTube
Google+

• Цитат

Мнениеот Master of Detailing » ср мар 11, 2015 11:20 am

С ротарито можеш спокойно да вдигаш оборотите до 1000 rpm, а за да не ти подскача машината в ръцете и да не те притеснява заоблеността на стъклото(защото в даден момент полираш само в една точка, когато си на негова извивка) ти трябва този накрайник.

ИзображениеИзображение
http://detailingstorebg.com/3m-perfect- ... king-plate

На мен когато ми го предложиха за първи път, ме шокира цената, но после видях, че това не е обикновен дунапрен :biggrin:
Сега имам по един за всяка машина, а имах подобен на една друга фирма, ама за нищо не става, изрязал съм си го за полиране на фаровете.

Първият такъв накрайник, който си купих още е здрав, а няма да казвам на колко коли е :lol:
Може да ти дам моят стар да го пробваш pepo, особено за стъклото, ще ти спре после мускулната треска в раменете и врата. Знаеш за какво говоря :smile: С него ще можеш да си позволиш увеличение на оборотите, аз ги вдигам вече до 1500, но ти трябва практика, за да свикнеш колко бавно или бързо да движиш машината, за да има ефект всичко.

Съветвам те да пробваш това http://detailingstorebg.com/car-glass/c ... alant-20ml

Изображение

Лесно се полага и това количество ще ти е поне за 4 стъкла(предни) и ще го избиеш, дори да вземаш по 20 лв. на клиент за нанасяне.
Освен всичко то ще запълни супер финните дефекти, говорим за супер, супер финни, да не очакваш, че ще пълниш дупки с него :lol:

Имаме паста на Car Pro - Ceri Glass, но в момента няма наличност, тя е подобна като тази на Сонакс, но според моите наблюдения е по-добра и като цена за количеството.
За падовете за стъклото е ясно, трябват си специални.

• Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on Tuenti
  • Share on Sonico
  • Share on FriendFeed
  • Share on Digg
  • Share on Reddit
  • Share on VK
  • Share on Tumblr

:exclaim: Пишете на кирилица! Всички мнения или теми написани по друг начин ще бъдат изтривани без предупреждение!
Нагоре

pepo

• Цитат

Мнениеот pepo » ср мар 11, 2015 12:47 pm

Master of Detailing написа:... ще ти спре после мускулната треска в раменете и врата. Знаеш за какво говоря :smile:

Знам :biggrin:
От теб разбрах за този накрайник, още го нямам, но скоро ще пробвам. С падовете също експериментирам, за да стигна до най-подходящия. Засега не намирам разлика, освен в количеството остатъци от тях при работата :rolleyes:

• Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on Tuenti
  • Share on Sonico
  • Share on FriendFeed
  • Share on Digg
  • Share on Reddit
  • Share on VK
  • Share on Tumblr

Нагоре

Потребителски аватар
Master of Detailing
Global Moderator
Контакти:
Google+

• Цитат

Мнениеот Master of Detailing » ср мар 11, 2015 4:01 pm

Не трябва да допускаш да има остатъци от полирането на стъклото, всичко трябва да е в течен вид, т.е. постоянно се пръска вода и когато видиш, че почне да има остатъци като пластелин, значи си го изсушил, което не е добре.

Гъбите са много различни, за по-захабени стъкла, трябва такава с по-отворени влакна(говорим за пада за стъкло).
Идеята е оксидацията, която сваляш да се набива в гъбата.
Такава е тази на 3М.
На Сонакс е по-плътна и също става за основно полиране. Трябва да имаш няколко и след като вече си преценил, че се е задръстила, да почнеш да полираш финално с чиста и с по-малко паста, повечко вода и на по-ниски обороти. Високите са за началото, така е и с полирането на лака, всяка следваща паста се работи с по-ниски обороти, за да се чистят завихрянията на лака.
На Car Pro гъбата също е много добра, даже забелязвам, че не съм я пуснал в магазина :)

• Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on Tuenti
  • Share on Sonico
  • Share on FriendFeed
  • Share on Digg
  • Share on Reddit
  • Share on VK
  • Share on Tumblr

:exclaim: Пишете на кирилица! Всички мнения или теми написани по друг начин ще бъдат изтривани без предупреждение!
Нагоре

pepo

• Цитат

Мнениеот pepo » ср мар 11, 2015 4:31 pm

Имах предвид остатъци от велкрото, някои се скубят повече, други по-малко. По-меките се разпадат по-лесно, явно за финалното трябва по-лек натист, а аз прекалявам.
За течното състояние - абсолютно спазвам. При една от първите ми проби с научна цел :biggrin: прекалих със сухото и стъклото получи много точки. Като се загледах - вместо да изглаждам, аз дълбая нови драскотини :confused: Вече е обеца на ухото.

• Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on Tuenti
  • Share on Sonico
  • Share on FriendFeed
  • Share on Digg
  • Share on Reddit
  • Share on VK
  • Share on Tumblr

Нагоре

Потребителски аватар
Naydenov

• Цитат

Мнениеот Naydenov » вт юли 14, 2015 5:23 pm

Здравейте,
И аз бих желал да споделя малко опит.
Определено става много бавно и е необходим по-силен натиск. Работих с велкрото на Carpro и ротарито. Започнах с цериев оксид, доста вибрира и трудно се удържа машината, обороти около 700. Ефект имаше, но дълбоките драскотини останаха, явно там трябва човек да отдели доста време.
После пробвах и с Ceri glass (предпочитаният избор :cool: )на CarPro, машината вървеше гладко дори и на 1000rpm, ама голяма цапаница стана при високите обороти :biggrin: . После час чистене на поразиите, покривайте всичко при такова полиране!
Овлажнявах доста както са писали по-горе, но и при мен всички точици от камъчетата се запълниха с бяло и доста дразни, а стъклото имаше много от тях. Може ли това да се избегне?
Пропуснах - подложната шайба на машината е като тази на 3М :cool: !

• Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on Tuenti
  • Share on Sonico
  • Share on FriendFeed
  • Share on Digg
  • Share on Reddit
  • Share on VK
  • Share on Tumblr

Дяволът се крие в детайлите!
Нагоре

Потребителски аватар
Master of Detailing
Global Moderator
Контакти:
Google+

• Цитат

Мнениеот Master of Detailing » вт юли 14, 2015 6:28 pm

Подскачането на машината ще го избегнеш с по-мека подложка на машината, мисля, че ти показах на 3М каква е, явно твоята е по-твърда!
Да, трябва си натиск за да контролираш машината.
Аз в началото имах същият проблем, докато открия причината и изнакупувах всякакви подложки :), докато не сложих 3M Perfect-it III Rotary Backing Plate
Сухият цериев оксид в смесица с вода, няма нищо общо с пастата на Car Pro или други подобни, които съм ползвал. В самата паста имам много добавки, лубриканти и т.н., което прави работата и ефекта от полиране по-добър.

По принцип цериевият оксид или пастите с него, цапат доста пластмасариите и се чисти трудно, затова пазете ги, лака се минава с quick detailer и всичко е ОК, но всичко около стъклото се опакова добре, защото при по-високи обороти си хвърчи паста и не се заигравай много с оборотите на машината, да не пуснеш нова тема :lol:
Аз слагам тиксото, при опаковане на стъклото на около 3 мм от уплътненията, защото като удари шайбата в някое и е възможно да го нарани, всеки полирал стъклото знае каква е шайбата- твърда.

Страничните стъкла се работят на по лек натиск, защото са по-тънки от предното и задното, а необработеният ъгъл на стъклото(понеже шайбата е кръгла, а от тук следва всеки да се сети) се трие с ръчният апликатор за стъкло, за да не стой необработен ръб. С него се работи и стъклото, като се свали леко, за да се полира и ръба, който влиза в уплътнението, за да не си личи, като се свали прозореца.

Пастата набила се в точките от камъчета чистиш с IPA15% или eraser, но пак си остават леки зачатъци, тъй като дупчиците са много фини, но след първото миене с водоструйката всичко е ОК.
Дори и да сложиш перманентно покритие на стъклото в такъв случай няма проблем, но дупките са си дупки, няма какво да ги правиш.

Този метод за по-дълбоки драскотини не става. Замаскира ги но не ги премахва, просто при полирането се изпилва ръба на самата драскотина и тя става по-леко забележима и не чупи светлината. За премахването на подобни дълбоки драскотини и методите и продуктите са други, но ще ви заболи глава от цените, затова няма да ги коментираме :lol:

• Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on Tuenti
  • Share on Sonico
  • Share on FriendFeed
  • Share on Digg
  • Share on Reddit
  • Share on VK
  • Share on Tumblr

Нагоре

niko_iotov

• Цитат

Мнениеот niko_iotov » пон авг 03, 2015 12:55 am

Нанесох FLYBY 30 преди около месец,но до онази вечер не беше валяло,но точно,когато се случи това бях извън града на път и направо се изкефих като видях за какво става въпрос.Не съм пускал чистачки през целия път до вкъщи. Те нали така си го показват,но то на клиповете по принцип е едно,а в действителност не е точно така в повечето случай.

• Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on Tuenti
  • Share on Sonico
  • Share on FriendFeed
  • Share on Digg
  • Share on Reddit
  • Share on VK
  • Share on Tumblr

Нагоре

Отговори
  • Изглед за принтиране
27 мнения
  • 1
  • 2
  • 3
  • Следваща

Върни се в “Автомобилни стъкла”

Отиди на
  • Правила на форума
  • Какво е Car Detailing?
  • Външно измиване
  • Специално почистване
  • Пастиране и полиране на автомобила
  • Защитни покрития. Вакси, сийлънти и перманентни защити.
  • Пластмаси, гуми и джанти
  • Автомобилни стъкла
  • Интериорна поддръжка
  • Фарове и стопове
  • Други теми
  • Мнения, препоръки и въпроси
  • Въпроси и отговори от личната кореспонденция на Detailing Store BG!
  • Сервизи, магазини и други
  • Купува-Продава
  • Detailing Blog-Новини за детайлинга и автокозметиката
  • Заповядайте в Detailing Store BG!
  • Exterior Car Detailing