Да, тази четка, която си взел е подходяща.
Препоръчам при запичане на паста и натрупване на шлайфаният материал по гъбата почистването да става на сухо. Виждаш, че гъбата е задръстена, изчеткваш с четката, слагаш нова паста и продължаваш. Не четкаш прекалено грубо, леко и каквото падне. Или пускаш машината и продвижваш по нея четката. Ако гъбата вече след няколко такива третирания е много задръстена, препоръчвам пръскане с Pad Cleaner и пране, както на клипчето по-долу. Може да го правиш като свалиш гъбата или както е на машината, въпреки че по вторият начин е за по-напреднали. Имам предвид, че се държи машината в кофа с широк отвор, за да не пръска вода при изцеждане..просто трябва да свикнеш. Може да я свалиш, изпереш, после слагаш на машината, притискаш и пускаш на висока степен но в страни и с наклон за да се изхвърля водата. После малко пръска вода при първият детайл и именно за това не обичам този метод, а обичам напълно суха гъба.
Когато гъбата стане за пране, както казах аз съм привърженик на свяляш и слагаш нова - чиста, после след работа събираш гъбите и почистваш и переш с Pad Cleaner. Той е много ефиксен, защото е създаден да разтваря пастите в дълбочина и не позволява натрупване на продукт в гъбата. Отделно е и щадящ към лепилата между гъбата и влекрото, както и към самият материал на гъбата (пяна, микрофибър или вълна).